Takip Et

SON DAKİKA

Pınardere Mahallesi'nde yine yangın faciası

12 Mayıs 2021, Çarşamba 18:29

     


Efeler Pınardere Mahalllesi’nde çıkan yangında yaklaşık 15 dönüm incir ve zeytinlik alan ve arı kovanları zarar gördü. Geçen yıl Ağustos ayında çıkan yangın sonrası 140 hektar alan zarar görmüştü.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!)

Yangın, Pınardere Mahallesi içerisinden geçen ve Emirdoğan ile Yukarı Kayacık mahallelerine giden yol kenarında saat 16.00 sıralarında çıktı. Yol güzergahını kullanan vatandaşların attığı sigara izmariti nedeniyle önce kuru otların tutuştuğu ve daha sonra da büyük alana yayıldığı belirtilen yangına, ilk olarak mahalle sakinleri müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin de desteği ile yangın kontrol altına alınırken, 15 dönüm incir ve zeytinlik alan ile arazi içerisindeki 10 arı kovanının zarar gördüğü ifade edildi.

“İTFAİYE DAİRESİ’NİN EN AZ BİR ARAÇLIK İSTASYON OLUŞTURMASINI İSTİYORUZ”

Geçen yıl aynı faciayı yaşadıklarını belirten mahalle sakinlerinden Turgay Ganim, “Ağustos ayında yine kendini bilmez kişilerin neden olduğu yangın, hem tarım alanlarımızı yok etti hem de evlerimize kadar tehdit etti. Şimdi yine sorumsuzca davranış sonucu yine yangın korkusu yaşadık. Bu yıl yine çok kurak geçecek olması, mahallemiz için büyük tehlike oluşturmakta. Aydın-Denizli Karayolu’ndan mahallemize giriş yok ve itfaiye ekipleri Serçeköy Mahallesi Kavşağı’ndan dönüş yaparak ulaşabiliyor. Böyle durumlarda acil müdahale amacıyla mahallemiz ve diğer komşu mahallelerimiz için İtfaiye Dairesi’nin en az bir araçlık istasyon oluşturmasını istiyoruz” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler