Takip Et

SON DAKİKA

AK Partili kadınların “ahlaksız” kavgasında ceza çıktı

11 Aralık 2016, Pazar 08:30

     


AK Parti’nin bir önceki dönem İl Kadın Kolları Başkanı Mediha Turgut’un (40) kendisine mobbing uygulayıp işten attırdığını öne sürerek, “ahlaksız” ifadesini kullanan Gülşen Yetiş(32), bin 740 lira para cezasına çarptırıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AK Parti Aydın İl Kadın Kolları’nda yaşanan mobbing ve tehdit iddialarıyla ilgili dava karara bağlandı.

Bir önceki dönem AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı olan Mediha Turgut’un işverenine baskı yaparak kendisini işten attırdığını öne süren Gülşen Yetiş, “Partide kendilerine yer edinmiş bazı aahlaksız kişiler, başkalarının üzerinde güç gösterisi yaparak partilerine zarar vermektedir” ifadelerini kullanmıştı. Mediha Turgut’un şikayeti üzerine “Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” iddiasıyla Aydın 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 3’üncü duruşması, dün görüldü.

Duruşmada son savunmasını yapan Gülşen Yetiş, “Mobbing uyguladığına yönelik Mediha Turgut’un adını kullandığım doğrudur. Ancak ‘ahlaksızlar’ kelimesi ona yönelik değildir” dedi.

Mediha Turgut’un avukatı Pınar Kalınomuz ise “Kadın kolları siyasi bir örgütlenme değil, bir siyasi örgütlenmenin yan kuruluşudur. O yüzden sivil toplum kuruluşudur. Yapılan hakaretler ve demeçler şahsa yöneliktir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Aydın 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, Gülşen Yetiş’in hakaret suçunu işlediğine hükmederek 87 gün adli para cezası verilmesine, bunun para cezasına çevrilerek Yetiş’in Mediha Turgut’a bin 740 lira ödemesine hükmetti. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler