Takip Et

SON DAKİKA

Köşk’teki cinayetin zanlısı o geceyi anlattı

11 Ekim 2016, Salı 09:48

     


Köşk’teki cinayetin katil zanlısı E.E.(34), Mustafa Turhan’ın (39) ölümüyle sonuçlanan kavganın, Turhan’ın küfür etmesi yüzünden başladığını savunarak, “Kafama silah dayadı. Eğer silah ateş alsaydı beni iki kaşımın ortasından vuracaktı” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Köşk’te, cumartesi gecesi Mustafa Turhan’ın hayatını kaybettiği cinayetin zanlısı E.E., dün akşam çıkarıldığı Aydın Adliyesi'nde nöbetçi hakim tarafından tutuklandı. E.E., Mustafa Turhan'ın kafasından vurularak olay yerinde hayatını kaybettiği cinayetle ilgili olarak, o gece yaşananları emniyet ve savcılıktaki ifadesinde anlattı.

"DÜĞÜNDE KAVGA ÇIKTI, NEDENİNİ ANLAMADIM"

Köşk’e bağlı Çiftlikköy’de hayvancılıkla uğraştığını, kasaplık ve hayvan alım satımı yapan Mustafa Turhan’ı da bu nedenle 5-6 yıldır tanıdığını ifade eden zanlı, cumartesi gecesi arkadaşı Ş.G. ile Beyköy’e düğüne gittiklerini, düğün yerine yakın tenha bir alanda içki içerken Mustafa Turhan’la kavga yaşandığını anlattı. E.E., olayı şu sözlerle anlattı:

“Şakir Güray’la birlikte Beyköy’deki düğüne gittik. Tenha bir yerde bira içiyorduk. Mustafa Turhan ve 3 arkadaşı da bir arabanın içinde içki içiyorlardı. Bu sırada Mustafa arabadan çıkarak yanımıza geldi. Yanımdaki Ş.G’ye küfür etti. Tartışma kavgaya dönüştü. Daha sonra Mustafa arabaya bindi. Bana galiz küfürler etmeye başladı. Niye küfrettiğini sordum. Ben de sol arka kapıdan araca bindim. Ortamızda S.G. oturuyordu. Mustafa arabadan silah çıkardı ve bana doğrultarak, ‘Seni öldüreceğim’ dedi. Bu sırada araçtan indim ve onlar düğün yerinden ayrıldılar.”

“SAKİNCE KONUŞMAK İÇİN GİTTİM”

Bu kavganın neden olduğunu anlayamadığını savunan E.E., “Mustafa Turhan’ın yanındaki arkadaşlarını arayıp sakin bir şekilde konuşmak istediğimi söyledim. Bana Köşk’ün çıkışındaki TEDAŞ binasının önüne gelmemi söylediler. Gittiğimde orada kimse yoktu. Mustafa beni arayıp küfrederek çevre yoluna gitmemi istedi. Ben de motosikletimle hareket ettim” dedi.

“ARABAYI ÜZERİME SÜRDÜ”

E.E., olayın devamında şunların yaşandığını iddia etti:

“Motosikletimle çevre yoluna giderken kavşaktan döndüğüm sırada bir araç gördüm. Bu aracın Mustafa’nın aracı olduğunu sonradan anladım. Yanlarından geçerken aracı üstüme sürüp bana çarptılar. Yere düştüm. Mustafa araçtan inip yanıma geldi. Elindeki silahı iki kaşımın ortasına dayadı. ‘Seni öldüreceğim’ diyordu. Mermiyi namluya verip tetiği çekti. İlk denemede silah tutukluk yaptı. Tabanca ateşlenmiş olsaydı, beni iki kaşımın orta yerinden vurmuş olacaktı. Ben o hengamede boşluktan faydalanarak geri çekildim. Mustafa, bir yandan tabancayı kurmaya çalışırken bir yandan da yüzüme vuruyordu. Ben de o sırada motorumun heybesindeki tek kırma tüfeği çıkardım. Mustafa, silahı yeniden alnıma dayadı. Bir anlık refleksle tüfeği alıp ona doğrulttum. Elim tetikteydi ama niyetim onu vurmak değil, korkutmaktı. Mustafa, tüfeği tutup üstüme yürüdü. O sırada parmağım tetiğe dokundu ve silah ateş aldı. Ben panikle ne yapacağımı şaşırdım ve motosikletimle Çiftlikköy’deki evime gittim. Olanları abime anlattım. Daha sonra Köşk Jandarma Karakolu'na silahımla birlikte teslim oldum.” (NACİ ERİŞ)

Aydın’da kar maskeli cinayet

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN

 







 
Son Eklenen Haberler