Takip Et

SON DAKİKA

Kuşadası'nda sürüklenen bottaki 37 kaçak kurtarıldı

11 Ağustos 2018, Cumartesi 15:33

     


Kuşadası’nda geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 7’si çocuk 9 Irak uyruklu kaçak göçmenin ölümüne yol açan göçmen faciası, insan kaçakçılarına ve yasa dışı yollarla umut yolculuğuna çıkan kaçak göçmenlere ders olmadı. Kuşadası’ndan bindikleri lastik botla Yunan adalarına gitmek isteyen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 37 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuşadası’nda geçtiğimiz günlerde Yunan adalarına gitmek üzere denize açılan sığınmacıların bulunduğu lastik botun rüzgarın da etkisiyle denize açıldıktan kısa süre sonra alabora olması üzerine 7’si çocuk, 2’si kadın 9 kişi yaşamını yitirmiş, 4 kişi sağ olarak kurtarılmıştı. 2’si kadın, 7'si çocuk 9 kaçak göçmenin yaşamını yitirmesinin ardından çarpıcı ayrıntıların ortaya çıktığı göçmen faciası, insan kaçakçılarına ve yasa dışı yollarla umuda yolculuğa çıkan kaçak göçmenlere yine ders olmadı. Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Kuşadası’nın Güvercin Ada önlerinde içerisinde düzensiz göçmenlerin olduğu lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklendiği ve göçmenlerin yardım talebinde bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Görevlendirilen Sahil Güvenlik botu tarafından tespit edilen lastik bot içerisindeki 13’ü erkek, 8’i kadın ve 16’sı çocuk 23 Afganistan, 12 Irak ve 2 Filistin uyruklu olmak üzere toplam 37 düzensiz göçmen yakalandı.

Karaya çıkartılan kaçak göçmenler, sağlık kontrolünden geçirildi. 37 kaçak göçmen, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderilecek. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler