Takip Et

SON DAKİKA

O polise soruşturma izni çıkmadı

11 Ocak 2017, Çarşamba 17:22

     


İncirliova’da dur ihtarına uymayarak kaçan Mustafa Kıryar’ı (16) yakaladıktan sonra feci şekilde döven ve görüntüleri güvenlik kamerasına takılan polis memuru M.D. hakkında soruşturma izni verilmedi. Kıryar’ın avukatı, karara itiraz etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncirliova’da 4 Temmuz gecesi babasına ait otomobille eve giden Mustafa Kıryar, kırmızı ışıkta durduğu sırada polis tarafından ehliyet ve ruhsat kontrolü yapılmak istenmiş ancak Kıryar kaçmaya başlamıştı. Mustafa Kıryar’ın yakalandıktan sonra, görevli polis memuru ve bir belediye işçisi tarafından darp edildiği iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, memur suçları ile ilgili kanun gereğince, İncirliova Kaymakamlığı’ndan soruşturma izni istedi. Ancak kaymakamlık soruşturma izni vermedi. İncirliova Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir komiser yardımcısının hazırladığı rapor doğrultusunda verilen “ret” kararında, Kıryar’ı polis memuru M.D.’nin darp ettiğine ilişkin somut delil olmadığı ileri sürüldü.

Karara itiraz eden Mustafa Kıryar’ın avukatı İrfan Taş, İncirliova’da müvekkilimizin darp edilmesinden ötürü yaptığımız şikayet sonucunda, savcılık, usul gereği İncirliova Kaymakamlığı’ndan izin talep etmiş, emniyette görevlendirilen bir komiser yardımcısının hazırladığı rapor doğrultusunda kaymakamlık soruşturma izni vermemiştir” dedi.

Taş, sözlerin şöyle sürdürdü:

“Basında yer alan ve Adli Tıp’ın raporlarında da görüleceği üzere, müvekkilimizin darp edildiği açık ve net bir şekilde ortadayken kaymakamlığın izin vermemesi kafamızda soru işareti oluşturmaktadır. Memurlar için istenen soruşturma izni, yapılacak asılsız şikayetlerle memurun işinden gecikmesini önlemek amacıyla devlet memurları kanununa konulmuştur. Bu karara, “somut delillerin bulunmaması, darp edilme olayının polis tarafından yapılıp yapılmadığının ispatlanamaması” gibi gerekçeler gösterilmiştir. Burada idare, takdir hakkını bizce kötüye kullanmıştır. Biz, basında yer alan görüntüleri de dilekçemize ekleyerek itirazda bulunduk. Büyük ihtimalle izin verilecek ve soruşturmaya devam edilecektir.” (NACİ ERİŞ)

Polisten meydan dayağı kamerada

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler