Takip Et

SON DAKİKA

İstanbul'da patlama

10 Aralık 2016, Cumartesi 22:50

     


 

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında bir patlama meydana geldiği bildirildi. 

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Süper Lig’de oynanan Beşiktaş – Bursaspor maçının ardından Vodafone Arena Stadı’nın yakınında şiddeti büyük bir patlama gerçekleşti. Patlamanın henüz neden kaynaklandığı konusunda bir bilgi gelmedi.

Lig TV muhabiri Tuna Akdemir, konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Vodafone Arena’da Protokol Tribünü önünde şu an araç yanıyor. Süzer Plaza önündeki yokuşun başında araç yanıyor. TOMA da aracı söndürmeye çalışıyor. Önce patlama sesi duyduk. 10 saniye sonra bir patlama sesi daha oldu. Sonra polis ateş açmaya başladı. Olay sırasında bir polis otobüsü vardı. Şu an polis otobüsünün camları yok. Polislerin durumu iyi.”

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis" dedi.

SOYLU VE AKDAĞ İSTANBUL'A GİDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, İstanbul'daki patlamanın ardından Ankara'dan İstanbul'a gitmek üzere hareket ettiği bildirildi.

BAŞBAKAN PATLAMAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI
Başbakan Binali Yıldırım, Beşiktaş'taki patlamalara ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi aldı. Başsavcılık, söz konusu patlamaya ilişkin soruşturma başlattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bir dizi telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan gelişmeleri takip ediyor. Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile ayrı ayrı telefonla görüşerek saldırı hakkında bilgi aldı.  İstanbul'da Tarabya'daki ikametgahında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte takip ettiği öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumlu Başsavcı Vekili İsmail Uçar'la birlikte aynı büroda görevli 3 savcı, olay yerine giderek inceleme yaptı.

BURSASPOR'DAN AÇIKLAMA

Bursaspor'un taraftar grubu Teksas'ın tribün lideri Selim Kurtulan, Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınlarındaki patlamadan 5 dakika önce stattan ayrıldıklarını söyledi.

Kurtulan, yaptığı açıklamada, Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının oynandığı stattan ayrıldıkları sırada herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını belirtti.

Patlama sesini stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra duyduklarını aktaran Kurtulan, şunları dile getirdi:

"Biz sesi duyduk ama öyle bomba aklımıza gelmemişti. Biz çıktığımızda herhangi bir şey yoktu. Ama stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra patlama oldu. Yolda giderken detayları öğrenmeye başladık. Sonradan bizi arayanlar patlama olduğunu söyledi. Çok şükür bizim kafilede bir şey yok. Sürekli bizi arıyorlar, merak ediyorlar. Bursaspor taraftarlarımız merak etmesin, hepimiz iyiyiz. Bu alçak saldırıyı kınıyoruz. Bu olayın Beşiktaş maçından sonra olması bizi üzdü. Umarım şehitlerimiz olmaz, daha da üzülmeyiz. Geçmiş olsun."

"TARAFTARIMIZDAN YARALANAN YOK"

Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Paçacı da kendisinin patlamadan 15-20 dakika önce stattan ayrıldığını belirtti.

"Durumu öğrenir öğrenmez otobüslerle gelen taraftarlarımızın grup liderlerini hemen aradık" diyen Paçacı, "Yaralıların arasında taraftarlarımızın olmadığını öğrendik. Taraftarların yaralanmaması sevindirdi ama diğer yaralılar için üzüldük. Geçmiş olsun, acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Beşiktaş'ın resmi web sitesinden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bursaspor ile oynadığımız maçtan sonra terör yine alçak yüzünü gösterdi.  Maçtan sonra evimiz Vodafone Arena'nın hemen yanında patlamalar yaşandı ve ilk bilgilere göre güvenlik güçlerimizden yaralananlar olduğu açıklandı. 

Alçaklıkta sınır tanımayan teröristler, hem taraftarlarımızın hem de konuk takım Bursaspor taraftarının güvenliğini sağlayan kahraman güvenlik güçlerimize saldırdı.  Asla hedeflerine ulaşamayacak olan alçaklara karşı dimdik duracağız. Milletçe el ele vererek, vatanımıza yapılan saldırılara göğüs gereceğiz. 

Milletimiz terör belasını da bertaraf edecektir.  Saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diler, daha büyük acıların yaşanmamasını temenni ederiz. Terörü şiddetle ve nefretle lanetliyoruz..." 

SOYLU: DAHA SONRA AÇIKLAMA YAPACAĞIZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şehit konusunda, Vali ve Emniyet Müdürümüzle bir değerlendirme yaptıktan sonra kamuoyuna bilgilendirme yapacağız" dedi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

RTÜK, Başbakanlık tarafından İstanbul'da meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildi.

Avrupa Konseyi saldırıyı kınadı

Erdoğan'dan açıklama geldi

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler