Takip Et

SON DAKİKA

Sağlık çalışanının burnunu kırdılar

10 Temmuz 2017, Pazartesi 19:16

     


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aydın Şubesi Eş Başkanı Hüseyin Demirkapı, Kuşadası 7 No'lu Aile Sağlığı Merkezi çalışanı Ebe Yıldız Özgür'ün, bir hasta tarafından darbedilmesini kınadı.

Demirkapı, yaptığı açıklamada, sağlık emekçilerinin 7 gün 24 saat kesintisiz olarak aile hekimliklerinde, hastanelerde, 112 Acil ekiplerinde ve daha birçok yerde sağlık hizmeti vermeye gayret ettiğini belirtti.

Tüm sağlık emekçilerinin anneliğinden, babalığından, eşinden, hasta yakınından, anne-babasından, bazen arkadaş ve dostlarından feragat ederek hizmet sunduğuna dikkati çeken Demirkapı, personel yetersizliği nedeniyle, çoğu zaman dinlenemeden gün aşırı nöbetine gittiklerini ve vatandaşlara hizmet verdiklerini kaydetti.

"Biz sağlık emekçileri hemen her gün hatta aynı gün içinde defalarca saldırılara, darplara, hakaretlere ve küfürlere maruz kalmaktayız" diyen Demirkapı, son olarak, Kuşadası 7 No'lu Aile Sağlığı Merkezi çalışanı Ebe Yıldız Özgür'ün diş rahatsızlığı ile saat 08:00 civarında ASM'ye gelen hastaya, doktorun henüz gelmediğini, isterse devlet hastanesi acil diş polikliniğe gidebileceğini söylediğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Konuşma sırasında hiç tepki göstermeyen hasta ihtiyaç için salona çıkan Ebe Yıldız Özgür'e bir anda saldırarak burnunu kırıp darp etmiştir. Bu durum asla kabul edilemez, kabul de etmiyoruz. Sağlık Emek Örgütü olarak şiddetle kınıyoruz. Tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Saldırıyı tüm sağlık emekçilerine yapılmış olarak görüyoruz. Hakaret ve saldırılara verilen cezaların artırılması, tüm sağlık emekçilerinin can güvenliğinin dolayısıyla en önemli hakkı olan yaşam hakkı devletimizce sağlanmalıdır. Her türlü zor şart altında hizmet üreten bizler tekrar bu tür hakaret ve saldırıya maruz kalacağımız korku ve endişesiyle hizmet üretmeye devam ediyoruz. Bizler biliyoruz ki, en kutsal insan yaşamı ve bu yaşamın sürdürülmesidir. Bütün gücümüzle hizmet üretmeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Bir yandan her türlü hakaret ve saldırıyı yapanlar diğer yandan bu saldırdıkları insanlardan hizmet beklemektedir. Her gün her an ülkemizin değişik yerlerinden yaşanan sağlıkta şiddete son diyoruz." (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     

 







 
Son Eklenen Haberler