Takip Et

SON DAKİKA

Baki Durmuş savunmasında neler söyledi?

8 Ağustos 2017, Salı 18:55

     


Tamamlanmayı bekleyen inşaatları yarım bırakarak kaçmaya çalıştığı iddiasıyla tutuklanan Baki Durmuş’un yargılanmasına başlandı. Kaçmadığını, tatile gittiğini savunan Durmuş, “Zaman aleyhimize işliyor. Tahliye edilirsem, daireleri tamamlarım” dedi.

Aydın’da tamamlanmayı bekleyen birçok projesini yarım bırakıp yurt dışına kaçtığı öne sürülen ve yakalanmasının ardından nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla tutuklanan Alim 09 şirketinin sahibi Baki Durmuş, ilk kez hakim karşısında savunma yaptı. Aydın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada konuşan Durmuş, “Aydın’daki 100 müteahhitten biriyim. Piyasadaki imarın yüzde 25’ini ben yaparım. Bu nedenle meslektaşlarım arasında pek sevilmem” dedi.

15 Temmuz sonrasında tefecilerden para aldığını, tutuklanmasından 2 ay kadar önce kaçırıldığını, para talep edildiğini ve ailesi ile tehdit edildiğini söyleyen Durmuş, “Bunlardan dolayı bunalmıştım. Kaçmadım, ailemle tatile gittim” dedi.

“KAÇACAK İNSAN BUNLARI YAPAR MI?”

Aydın’dan ayrılmadan önce belediyeden inşaat ruhsatı aldığını, şirket hesabında yüklü miktarda para kaldığını, sözleşmeden vazgeçen müşterilerine ve çalışanlarına ödeme yaptığını söyleyen Baki Durmuş, “Kaçacak olan insan, hiç bunları yapar mı?” diye sordu.

Şikayetçilerin infial halinde polise ve savcılığa başvurduğunu savunan Baki Durmuş, savunmasını şöyle sürdürdü:

“Şikayetçilerin bana ödediği para 14 milyon 708 bin liradır. Devam eden inşaatlara ilişkin yaptığım gider ise 34 milyon 150 bin liradır. Bu parayı almak için, bu kadar harcama yapmak mantığa aykırıdır. Dosyada şikayetçi olan 156 kişinin sözleşmesi halen devam etmekteydi. Yani dolandırıcılık iddiası gerçek değildir. 132 kişinin de inşaatlarının yüzde 80’e yakını tamamlanmıştı. Müştekilerin panik ve asılsız ihbarlarla şikayetçi olmaları söz konusudur. Bu olaydan müştekiler zarar görmüştür. Benim dışarıda olup işimin başına geçmem halinde, 3-4 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 50 kişinin, 8-9 ayda 100 kişinin, 16-18 ay gibi bir sürede de kalan kişilerin dairelerini teslim etme şansım vardır. Zaman geçtikçe ticari anlamda hareket alanım daralmaktadır. Bundan dolayı zaman, her geçen gün hem müşteriler hem de benim için aleyhe işlemektedir.”

Duruşmada, Baki Durmuş’un savunmasının ardından müşteki ve mağdurların da ifadelerine başvuruldu. Birçok mağdur ve müştekinin Durmuş’un tahliyesini istedikleri yönünde ifade verdikleri öğrenildi. Duruşmaya, çarşamba günü diğer müşteki ve mağdurların ifadeleriyle devam edilecek. Duruşmanın sonunda Baki Durmuş’un tahliye talebi karara bağlanacak. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler