Takip Et

SON DAKİKA

FETÖ'nün çatı örgütlenmesi hakim karşısında

7 Ağustos 2017, Pazartesi 14:21

     


FETÖ/PDY’nin Aydın’daki çatı yapılanmasına yönelik 64 sanıklı dava başladı. Davada savunma yapan Abdülkerim Tikbaş’ın, “13 aydır tutukluyum. Bu nedenle iflas ettim” sözleri üzerine konuşan mahkeme başkanı, “Bu örgüt yüzünden ülke elden gidiyordu. Senin şirketinin batması mı mesele?” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında, örgütün Aydın’daki üst düzey yöneticileri oldukları iddiasıyla 37’si tutuklu 64 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Aydın 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce Gençlik Merkezi Fethi Sekin Duruşma Salonu’nda görülen dava için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Duruşmaya iş adamları Mustafa Ancın, Ahmet Celal Kavcar, Avni Çerçi, Avni Kocagöz, İbrahim Hilmi Maraş, Mehmet Bağcı ile Bilal Tuğcu ve Mehmet Tuğcu’nun da aralarında olduğu tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatlar ve izleyiciler katıldı.

Kimlik tespitiyle başlanan davada, isim sırasına göre sanıkların savunmaları alınmaya başlandı. Davada savunma yapan iş adamı Abdülkerim Tikbaş, FETÖ/PDY üyesi olmadığını, 15 Temmuz’daki darbe girişiminden de haberinin olmadığını ifade etti. Gülen cemaati ile 2014 yılından sonra arasına mesafe koyduğunu belirten Tikbaş, ByLock programı kullanmadığını söyledi.

“İFLAS ETTİM” SÖZÜNE TEPKİ

Dava kapsamında 13 aydır tutuklu olduğunu belirten Abdülkerim Tikbaş, “Tutukluluğum sebebiyle, rakip firmalar bunu kullanarak üstüme geliyor. Bu nedenle ben iflas ettim” dedi. Tikbaş’ın sözünü kesen mahkeme başkanı Mustafa Ümit, “Onu o yapının içinde bulunurken düşünecektin. Ülke olağanüstü bir durumda. Ülke az daha elden gidiyordu. Senin şirketinin batması mı mesele?” yanıtını verdi.

Örgütün mütevelli seviyesinde yöneticisi olmakla suçlanan iş adamı Ahmet Celal Kavcar da duruşmada savunma yaptı. Örgüte bağlı olduğu iddiasıyla kapatılan Bank Asya’da 1998 yılında hesap açtığını ancak 2006 yılından sonra hesabını kullanmadığını söyleyen Kavcar, örgüte bağlı olduğu iddiasıyla kapatılan Aydın Sanayici ve İş adamları Derneği’nin (ASİAD) talimatla değil, bir ‘furya’ kapsamında kurulduğunu öne sürdü. Kavcar, “O dönemde genç iş adamları kurma furyası vardı. Biz de ASİAD’ı o furyada kurduk. Ben kurucu üyelerinden biriyim. İçerisinde bulunduğum süreçte devlet aleyhinde bir faaliyetimiz olmadı. Kayın biraderim Mustafa Ancın, benim hakkımda ‘Cemaatin önde gelenlerinden’ demiş. Niye öyle dediğini anlamadım” ifadelerini kulandı.

Duruşmada kapatılan Bakış Gazetesi muhabiri Ali Akkurt ve Adnan Akçay da savunma yaptı. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler