Takip Et

SON DAKİKA

Avukat çıkıştı: "Abdullah Öcalan ile ilgili soru soramazsınız"

6 Aralık 2017, Çarşamba 09:09

     


Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesinde “PKK silahlı terör örgütüne üye olmak ve propaganda yapmak suçundan” haklarında dava açılan 18 sanıklı Didim davası başladı. Tutuksuz yargılanan 18 zanlı, Aydın Gençlik Merkezi’nde görülen davanın ilk duruşmasında hakim karşısına çıktı. Mahkemede PKK terör örgütü elebaşı Öcalan posterleri ile çekilen polis kayıtlarındaki fotoğrafların sorulması üzerine sanık avukatlarının mahkeme heyetine, “Müvekkillerimize Abdullah Öcalan ile ilgili kanaatlerini sormanız hukuki değil” diyerek tepki vermesi dikkat çekti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Didim’de eylemlere katılarak veya sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunarak PKK silahlı terör örgütüne üye olmak ve propagandasını yapmak suçundan haklarında Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan 18 kişi, ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık avukatlarının da katıldığı duruşmada savunmasını yapan zanlılar, üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Mahkemede zanlılara PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterlerinin önünde veya ellerinde pankartlarla çekilmiş fotoğraflar gösterilip, fotoğrafların kendilerine ait olup olmadığı soruldu.

 

"ABDULLAH ÖCALAN İLE İLGİLİ SORU SORAMAZSINIZ"

Sanıklar, fotoğrafların kendilerine ait olduğunu ancak katıldıkları eylemlerin siyasi parti olan HDP’nin basın açıklaması olduğunu ve TBMM'de 3. büyük parti konumundaki HDP’nin toplantılarına katılmanın suç teşkil etmediğini savundular. Sanık avukatları, “Müvekkillerimize Abdullah Öcalan ile ilgili kanaatlerini sormanız hukuki değil. Fotoğraflar hakkında da soru soramazsınız. CMK’nın 38. Maddesi gereğince kendi aleyhlerinde beyanda bulunamaz ve delil vermeye zorlanamaz” diyerek mahkeme heyetine çıkıştı.

 

SANIK AVUKATI GAZETECİYE SALDIRDI

Duruşmaya öğle arası verildiğinde bir sanık avukatı duruşma çıkışı görüntü çekmek isteyen basın mensubunun üzerine yürüyerek görüntü çekmesine engel olmak istedi. Devreye giren güvenlik görevlilerini de aşıp gazetecinin üzerine yürümek isteyen avukat, bir süre polisle tartıştı. Agresif tavırlarıyla dikkati çeken avukat, polisin araya girmesiyle zor yatıştırıldı. Duruşma tanıkların dinlenmesi, haklarında başka bir dava dosyası bulunan zanlıların dosyalarının birleştirilmesi, zanlılardan Abdülkerim Erkek’in zorla duruşmaya getirilmesi için ileri bir tarihe ertelendi. (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler