Takip Et

SON DAKİKA

Poyraz’ın organları 6 kişiye umut oldu

6 Aralık 2016, Salı 09:11

     


Nazilli’de dört gün önce, evde kimsenin olmadığı sırada oynadığı çakmağın koltuğu tutuşturması sonucu çıkan yangında dumandan zehirlenen ve kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşam mücadelesi veren 4 yaşındaki Poyraz Kasapoğlu, hayata tutunamadı. İki gündür solunum cihazına bağlı bulunan Poyraz’ın beyin ölümü gerçekleşince aile organlarını bağışladı.

Olay, Dallıca Mahallesi’nde geçtiğimiz pazar günü meydana geldi. Üç çocuklu Haşim-Ayşe Kasapoğlu çiftinin 4 yaşındaki oğlu Poyraz Kasapoğlu, iddiaya göre annesinin komşuya gittiği sırada yalnız kaldığı evde, eline geçirdiği çakmakla oynamaya başladı. Koltuğun alev almasıyla birlikte paniğe kapılan Poyraz, yanan koltuğu söndürmeyi başardı ancak tam olarak sönmeyen koltuk için için yanmaya devam edince oda duman doldu. Dumanı soluyan Poyraz, bayıldı. Bir süre sonra eve gelen anne Ayşe Kasapoğlu, oğlunu o halde görünce sağlık ekipleri ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin de yardımıyla özel bir hastaneye kaldırılan küçük Poyraz'ın duran kalbi, burada doktorların yaptıkları müdahaleler sonucu yeniden atmaya başladı.

ORGANLARINI BAĞIŞLADILAR

Minik Poyraz, daha sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada Yoğun Bakım Ünitesi’nde solunum cihazına bağlı bulunan Poyraz’ın beyin ölümü gerçekleşince ailesi organ bağışında bulundu. Bağışlanan organlarıyla 6 kişiye umut olduğu öğrenilen küçük çocuğun cenazesi, ailesi tarafından teslim alınarak Nazilli’ye getirildi. Başta ailesi olmak üzere tüm mahalleyi yasa boğan Poyraz’ın cenazesi, dün Evranlı Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Evranlı Mezarlığında toprağa verildi. (CEM ULUCAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler