Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da ilk ByLock kararları çıktı

6 Haziran 2017, Salı 17:11

     


Aydın’da görülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davalarında ByLock’a ilişkin ilk kararlar çıktı. Birer sanığın yargılandığı 2 ayrı davada ByLock kullancısı olduğu tespit edilen iki sanık, 7 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Aydın’da görülen FETÖ/PDY davalarında, örgütün şifreli haberleşme programı olan ByLock’u kullandığı tespit edilen sanıklarla ilgili ilk kez karar verildi. Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Muzaffer Ancın İlkokulunda öğretmenlik yapan tutuksuz sanık Hatice Vural ve tutuklu polis memuru Recep Güngör hakkında açılan iki ayrı davaya ilişkin kararını açıkladı.

7 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

İlk hüküm, polis memuru Recep Güngör hakkında verilen karar oldu. Davanın 3’üncü duruşmasına Söke T Tipi Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Güngör, ByLock kullandığı iddiasını reddetti. Mesaj içerikleri tespit edilmediğini söyleyen Recep Güngör, ByLock kaydının delil olarak kullanılamayacağını savundu.

Mahkemeye heyeti, Recep Güngör hakkında “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ile “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarından beratına hükmetti. Sanığın FETÖ/PDY üyesi olduğuna hükmeden heyet, önce 5 yıl hapis cezasına, daha sonra cezayı yarı oranında artırarak 7 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti. Güngör'ün tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

TEK CELSEDE KARAR

Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bir diğer duruşmada da Muzaffer Ancın İlkokulu’nda çalışan öğretmen Hatice Vural hakkındaki hüküm açıklandı. Hakkındaki iddiaları reddeden Vural, ByLock kaydını ve FETÖ ile ilişkisini kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, Hatice Vural hakkında FETÖ/PDY üyeliği iddiasıyla önce 5 yıl, daha sonra yarı oranında artırım uygulayarak 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Bu iki karar, Aydın’da açılan FETÖ/PDY davalarında ByLock kullanıcılarına ilişkin ilk kararlar oldu. (NACİ ERİŞ)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler