Takip Et

/>

SON DAKİKA

Göçmen kaçakçılarına ağır darbe

6 Şubat 2016, Cumartesi 16:42

     


Aydın'ın Didim, Söke ve Kuşadası ilçelerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, göçmen kaçakçılığı suçundan aranan 3 şüpheli yakalandı, 11 şüpheli ile 9 otel hakkında adli ve idari işlem yapıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bugün saat 07.00 sıralarında göçmen kaçakçılığı yapan organizasyonları çökertmeye yönelik olarak Aydın Valiliği koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi. Jandarma ve polisin yaptığı istihbarat çalışmaları sonrasında, yasa dışı yollardan Türkiye’ye giriş yapan, Suriye, Irak ve Afganistan uyruklu göçmenleri yasa dışı yollardan yurt dışına kaçıran şüpheliler ve organizasyonları tespit edildi. Teknik takip sonucunda da Didim, Söke ve Kuşadası ilçelerinde 20 ikametgah ile 11 otelde arama yapıldı. Aramalarda 62 Afganistan, Irak ve Suriye uyruklu göçmen ile 259 can yeleği, 27 boş sırt çantası, 3 ruhsatsız av tüfeği, tüfeklere ait 55 kartuş, 7.65 mm. çapında 6 tabanca fişeği, 1 satır, 2 şişme bot ve botlara ait tahtalar, 1 dürbün, 1 Irak vatandaşına ait pasaport ve kimlik, 6 el pompası, 3,5 gram esrar maddesi, göçmen kaçakçılığı yapıldığına dair 5 not, 30 şişme iç lastik ve 8 simkart ele geçirildi.

Operasyon sonucunda göçmen kaçakçılığı suçundan aranan 3 şüpheli yakalandı, 11 şüpheli ile 9 otel hakkında adli ve idari işlem yapılacağı bildirildi.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, yaptığı yazılı açıklamada, "Valiliğimizce göçmen kaçakçılığı ve yasadışı çıkış olaylarında kadın ve çocukların ölümlerine neden olan ve bu amaçla maddi kazanç sağlamak için organizatörlük yapan şahıslara yönelik mücadeleye aralıksız devam edilmektedir" dedi. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler