Takip Et

SON DAKİKA

CHP'li gençler, AK Parti’nin açtığı davadan beraat etti

5 Aralık 2016, Pazartesi 17:00

     


AK Parti Aydın İl binasına sprey boyayla 'Laik Türkiye' yazdıkları iddiasıyla yargılanan, CHP Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Yılmaz Tilki ve CHP Gençlik Kolları Efeler İlçe Başkanı Sedat Gürbüz beraat etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Yılmaz Tilki ve CHP Gençlik Kolları Efeler İlçe Başkanı Sedat Gürbüz hakkında, AK Parti Aydın İl binasına “Laik Türkiye” yazdıkları gerekçesiyle, mala zarar verme suçundan açılan davada karar açıklandı. Aydın 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 2’nci duruşması bugün görüldü. Duruşmayı, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, Efeler İlçe Başkanı Selim Gürgün ve gençlik kolları üyeleri de izledi.

Davada, Yılmaz Tilki ve Sedat Gürbüz’ün beraatine karar verildi. Karar sonrası açıklama yapan CHP'li gençlerin avukatı Bedri Kışkır, "Baştan beri arkadaşlarımızın suçsuz olduğuna inanıyorduk. Mahkeme de bizim düşüncelerimiz doğrultusunda, böyle bir suçun işlenmediği yönünde bir karar verdi. Hayırlı olsun" dedi.

Tilki: Türkiye laiktir, laik kalacak

AK Parti İl binasının girişine yapılan yazılama eyleminin, CHP'li gençlerin üstüne atılmaya çalışıldığını ifade eden CHP Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Yılmaz Tilki, "Türkiye'nin laik olduğu bir gerçektir. Biz laiklik ilkesini savunmaya her zaman devam edeceğiz. Ancak bizim yazmadığımız bir yazı yüzünden suçlanmamız mantık dışı bir durumdu. Hakim de bizim haklı olduğumuza dair kararını verdi. Biz ilkelerimizi savunmaya devam edeceğiz. Türkiye laiktir, laik kalacak" dedi.

İnci: Dava ile laiklik ilkesinin teminatının CHP oldu tescillenmiştir

CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci de “Dava ile birlikte, laik Türkiye'nin en büyük savunucusunun CHP olduğu tescillenmiştir” ifadesini kullandı. İnci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Faillerin belli olmadığı olayda, doğrudan bizim gençlik kollarımızın hedef alınması ve onların suçlanması bir kez daha laiklik ilkesinin teminatı ve savunucusunun Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu gösterdi. Biz de ilkelerimizin arkasından sonuna kadar gideceğiz. Demokrasinin olmazsa olmazı laik cumhuriyettir." (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler